במאמר זה נדבר על ספירולינה. כולנו שומעים את המושג הזה בהקשר של ”מזונות על“, אך רבים מאיתנו לא יודעים מה זה, מה התועלות של זה ואיך משתמשים בזה.
במאמר זה נסביר הכל, וגם את ההבדל בין ספירולינה טריה קפואה, לבין הספירולינה היבשה, ונלמד אתכם אין מכינים שייק ספירולינה. ונסיים בכמה מילים על מחיר ספירולינה.
ספירולינה
הספירולינה היא אצה חד תאית מיקרוסקופית. אתם אולי כבר שואלים אתכם איך אוכלים משהו מיקרוסקופי, אז מזה תבינו שבכפית הספירולינה יש ככל הנראה כמה מיליארדים של תאי ספירולינה…
ואם הרעיון של לאכול אצות נשמע לכם מוזר, גם זה לא משהו חריג, בוודאי אכלתם סושי שגם הוא מגולגל בתוך אצה (מסוג אחר לגמרי).
הספירולינה מסתבר היא לא סתם אצה, היא עשירה מאוד בחלבונים, וויטמינים ומינרלים חשובים. תרבויות שונות במרכז אמריקה, כמו למשל האצטקים, הכירו את הספירולינה ונהגו לאכול אותה בימי קדם. אמנם לא הייתה להם היכולת להבין את ערכה התזונתי, אבל הם בהחלט עשו החלטה נכונה.
האצטקים יצאו ללקט ספירולינה באגמים, אך היום כמובן היא מגודלת במעבדות בצורה סטרילית. ולמעשה גם בישראל יש גידולי ספירולינה מצליחים, ובזכות זה אנו יכולים ליהנות בקלות מהספקת ספירולינה טריה קפואה. למעשה גידולי הספירולינה המודרניים אף הצליחו למקסם את כמות החלבון ובכל להעלות את ערכה התזונתי.
במסגרת הערכים התזונתיים של הספירולינה, חשוב להזכיר כי היא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות (חלבון מלא). דבר חריג, בדרך כלל חלבון מלא נמצא אך ורק בבעלי חיים. מסיבה זו היא פופולרית בקרב הצמחונים והטבעונים. אבל היא בהחלט מתאימה לכולם. מבחינת המינרלים היא עשירה בסידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן. והיא גם כוללת ויטמינים רבים ביניהם: E ,C ,B3 ,B2 ,B1 ו-K
ספירולינה טריה קפואה
ניתן לצרוך את הספירולינה בשתי צורות. האחת היא באמצעות אבקה יבשה והצורה השנייה היא ספירולינה טריה קפואה. לעתים היא מגיעה גם במסגרת קפסולות של תוספי תזונה, אשר בעצם מכילות את צורתה היבשה. הצורה הטרייה נחשבת למועדפת, היא משמרת בצורה טובה יותר את כל ערכיה התזונתיים של הספירולינה.
טעמה של הספירולינה אינו אטרקטיבי במיוחד, והוא די דומיננטי. לכן רוב האנשים מעדיפים לערבב כמות קטנה של הספירולינה במאכלים שונים. שייק ספירולינה הוא אחת הצורות השכיחות ביותר. מי שטעם ספירולינה לבדה יחשוש שהיא תהרוס את טעם השייק, אך באופן מפתיע היא דווקא משתלבת יפה בשייקים מתוקים. אך תוכלו למצוא שפע של מתכונים הכוללים אפילו פסטות וקינוחים.
שייק ספירולינה
אז איך מכינים שייק ספירולינה?
ישנם הרבה מתכונים, ולכל אחד יש את השילובים האוהבים עליו. אבל עבור המתחילים החלטנו ללכת על משהו סטנדרטי המבוסס על בננות.
המצרכים הדרושים:
1-2 בננות, אפשר להשתמש בבננה טרייה או פירות קפואים.
2 כפות של חמאת שקדים (אפשר במקום טחינה).
2 תמרים יבשים.
כפית ספירולינה טריה קפואה (אפשר גם יבשה).
1.5 כוסות מים.
8 קוביות קרח.
לערבל הכל בבלנדר ולשתות! זוהי יכולה להיות התחלה מצוינת של היום, מלא בוויטימינים ואנרגיה.
אם תרצו לנסות מתכון אחר על בסיס מיץ תפוזים, תוכלו לנסות את המתכון הבא:
המצרכים הדרושים:
כפית ספירולינה
בננה אחת.
כוס קוביות אננס קפוא
שליש כוס קיווי קפוא.
⅓ כוס מיץ תפוזים.
כפית צ‘יה.
6-8 קוביות קרח.
כמו תמיד לערבב הכל בבלנדר ולשתות. פשוט וקל להכנה. ודרך אגב, אצלנו תוכלו למצוא את כל המצרכים והיצע עשיר של פירות קפואים לשייקים.
מחיר ספירולינה
ועכשיו מה לגבי מחיר ספירולינה?
ניתן לרכוש את הספירולוינה באתר ג‘וסי פירות קפואים. אצלנו באתר 100 גרם ספירולינה עולה 35 ש“ח. אנו מספקים לכם את הספירולינה ב 5 מנות קטנות של 20 גרם כל אחת.
שימו לב כי תוכלו למצוא אצלנו מבחר סוגי מזונות על אחרים הכוללים גם מנקאי קפוא, מורינגה, קייל, אסאי ועוד.
ולא לשכוח שאנו גם הכתובות עבור כל מי שמחפש פירות קפואים במשקל. אצלנו תוכלו לבצע הזמנת פירות קפואים הכוללת מגוון עשיר של פירות מסוגים שונים: מנגו קפוא, אבטיחים, אנונה, תמר חיאני, תפוחים, אגזים, אפרסקים ועוד.
אנו מספקים משלוחי פירות קפואים עד הבית במרכז, בצפון ובאזור השרון: משלוח פירות קפואים בכפר סבא, פירות קפואים בנתניה, הוד השרון, תל אביב, זכרון יעקב ועוד יישובים רבים.
הישארו מעודכנים, עקבו אחרינו גם בפייסבוק.