מי מאיתנו לא אוהב את פרי המנגו, אחד הפירות הטעימים ביותר שנין למצוא בקיץ הישראלי. אנחנו יודעים שעכשיו לא קיץ, אבל להזכירכם בג׳וסי פירות קפואים תוכלו למצוא מנגו קפוא כל השנה.
ולא רק שהמנגו טעים, הוא גם בריא מאוד. המנגו עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חשובים. יש בו ריכוז גדול של וויטמין c וגם ויטמין a. אכילת מנגו תורמת לבריאות העור, הפחתת דלקות ובריאות הלב.
בשביל ליהנות מתכונותיו הבריאותיות אתם פשוט יכולים לנשנש כמה חתיכות מנגו קפוא מידי יום. אבל ישנן דרכים יצירתיות יותר בהן תוכלו ליהנות מפרי המנגו. הרשו לנו לתת לכם כמה רעיונות.
ולא לשכוח, אם אין לכם מנגו בבית, ניתן להזמין פירות קפואים בזול בג׳וסי ולקבל הכל במשלוח עד הבית. ניתן גם לבצע איסוף עצמי בנתניה או כפר יונה.
תוכלו למצוא אותנו גם באינסטגרם.
מה אפשר לעשות עם מנגו קפוא
מנגו לאסי
מי שהיה בהודו בוודאי שתה כמויות גדולות של מנגו לאסי. ואם אתם מתגעגעים להודו, תדעו שאתם יכולים להכין מנגו לאסי אותנטי עם טעמים של הודו גם בבית.
ולמי שלא מכיר, הלאסי הוא משקה הודי מסורתי המבוסס על יוגורט המדולל במים. לעתים מגישים אותו עם מעט מלח ומעט סוכר, אך המנגו הוא ללא ספק שדרוג שכיח מאוד וניתן למצוא אותו בכל מסעדה בהודו.
לצורך הכנת מנגו לאסי תצטרכו:
- 100 מ״ל יוגורט טבעי.
- כ 3/5 כוס קוביות מנגו קפוא.
- כף דבש (ניתן להשתמש בממתיק אחר).
- כמה טיפות לימון.
- מעט מלח לפתיחת הטעמים.
- ומי שרוצה טעם מיוחד יכול לשים טיפה של שמן ורדים.
אפשר להכניס את הכל לבלנדר ולהגיש מייד. אם יצא סמיך מידי, תוכלו להוסיף מעט מים.
שייק מנגו ופירות טרופיים
שייקים המבוססים על מנגו הם אחד הדברים הטעימים ביותר. ואנו בג׳וסי מציעים לכם מבחר של פירות קפואים לשייק בזול היכולים להשתלב עם המנגו. אתם יכולים לאלתר ולנסות איזו שילוב שתרצו; אנו מבטיחים לכם שזה תמיד יצא טעים.
אבל בכל זאת ניתן לכם את המתכון האהוב עלינו: מנגו, בננה וקוקוס. הוא מעניק לכם שילוב טעמים עשיר, וכמובן שילוב של וויטמינים וערכים תזונתיים. זוהי דרך מעולה להתחיל את היום, ותוכלו לעשות את הכל עם פירות קפואים בתפזורת.
ההכנה מהירה מאוד, כל מה שצריך לעשות זה להכניס את הפירות הקפואים ושבבי הקוקוס אל הבלנדר, ולהוסיף חלב. ואם תרצו גרסה טבעונית או ללא לקטוז תוכלו להשתמש בחלב סויה או חלב שקדים. ואם תרצו לקבל מרקם סמות׳י הוסיפו לבלנדר כמה קוביות קרח.
מנגו צ׳אטני
שוב פעם אנו חוזרים להודו, בכל זאת הודו היא מקום מוצאם של מתכונים רבים ומיוחדים, וגם מקום שבו מרבים להשתמש בפרי המנגו. צ׳אטני הוא סוג של מתבל שמגיע עם מאכלים הודיים רבים, הוא יכול להיות קופסת מצוינת למנות דגים, בשר ומנות טבעוניות.
ישנם סוגים שונים של צ׳אטני, ואני בחיי. נתקלתי בצ׳אטני מכוסברה, מנגו, פפאיה, קוקוס ואפילו עגבניות.
לצורך הכנת המתכון תצטרכו:
- 1 כוס מנגו קפוא
- 1 כף צימוקים.
- חצי שן שום קצוצה.
- חצי כפית ג׳ינג׳ר קצוץ.
- מעט צ׳ילי יבש חריף, זרעי חרדל, כמון ושומר.
- כף סוכר
- 3 כפות חומץ.
- מלח.
השלב הראשון הוא פתיחת הטעמים של התבלינים. יש לכלות אותם במחבת למשך כשתי דקות, היזהרו שלא יישרפו. לאחר הקלייה ניתן לרסק אותם במכתש ועלי.
בשלב הבא הוסיפו אותם לסיר עם כל יתר הרכיבים ובשלו על אש בינונית. יש לבשל במשך כחצי שעה עד לקבלת מרקם סמיך.
תוכלו לשמור את הצ׳אטני במקרר למשך מספר חודשים, ולהגישו עם מאכלים שונים.
מוס מנגו
מוס מנגו הוא אחד המתכונים הקלים המבליטים היטב את טעמו המיוחד של הקיץ. נכון, נהוג להגיד כי מוס הוא קינוח קיצי, וזוהי בדיוק הסיבה מדוע אנו מציעים לכם אותו בחורף. כך נביא את טעמי הקיץ ותחושותיו אל הימים הקרים של החורף.
לצורך הכנסת מוס המנגו תצטרכו את המצרכים הבאים:
- שתי כוסות מנגו קפוא.
- חצי כוס שמנת מתוקה.
- רבע כוס סוכר.
- כף אבקת ג׳לטין.
- 1/4 כוס מים.
לצורך ההכנה, התחילו מריסוק המנגו בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה. במקביל המיסו את הג׳לטין במעט מים חמים, ולאחר מכן הוסיפו אותו לבלנדר.
הקציפו בנפרד את השמנת עם הסוכר, ולבסוף מזגו פנימה את המנגו מהבלנדר, תוך כדי ערבוב עדין.
הכניסו לכלי הגשה ושמרו במקרר, לאחר כשלוש שעות ניתן להגיש את מוס המנגו.
ג׳וסי פירות קפואים
חברת ג׳וסי פירות קפואים מקדמת אורח חיים בריא באמצעות מוצרינו הכוללים מבחר עשיר של פירות קפואים בתפזורת, לצד תוספות ומוצרי סופר פוד רבים. אם חיפשתם גויאבה קפואה, אננס או מוצרי סופרפוד, אצלנו תוכלו למצוא הכל. עם פתרונות של פירות קפואים לבית ולעסק.
אנו מציעים לכם פירות קפואים באיכות גבוהה, עשירים בטעמים וערכים תזונתיים. וניתן ליהנות מהם בכל עונות השנה.
ניתן להזמן משלוח פירות קפואים עד הבית או עד בית העסק. אנו מבצעים משלוחים ביישובים רבים במרכז ואזור השרון, לרבות פירות קפואים בנתניה, הרצליה, כפר סבא ויישובים רבים אחרים.