תדמיינו לעצמכם סוף יום עבודה או סוף אימון קשה, אתם חוזרים הביתה, וכל מה שאתם חושבים עליו זה איך תוכלו לפנק את עצמכם עם משהו טעים, מזין ובריא, בלי לעבוד קשה בשביל להכין אותו?
בדיוק בשביל זה קניתם ואחסנתם פירות קפואים לשייק במקפיא. עכשיו יש לכם הזדמנות לנצל אותם להכנת שייק טעים ובריא. תוך זמן קצר תוכלו ליהנות ממנו ולהתחיל את היום שלכם מחדש.
במאמר זה אנחנו נציג בפניכם 15 מתכונים קצרים להכנת שייק פירות קפואים עסיסיים וטעמים. בשביל שתוכלו להכין אצלכם כל אחד מהשייקים, אנחנו מזמינים אתכם לקרוא את המתכונים, להכיר את המרכיבים השונים וליצור איתנו קשר בשביל להזמין מאיתנו פירות קפואים בהם תוכלו להשתמש בכל אחד מהשייקים וכן במתכונים אחרים שתוכלו למצוא או להמציא בעצמכם.
15 מתכונים של שייקים לרשותכם
כל השייקיים שנציג הם על בסיס מים, מי שרוצה יכול גם לנסות אותם על בסיס חלב. כמו כן, לכל השייקים אפשר להוסיף סילאן (מי שטבעוני) או דבש. חשוב לציין, בשביל להכין את השייקים יש צורך בבלנדר או מ’גה מיקס.
שייק ירוק
אחד השייקים האהובים ביותר על ישראלים הוא שייק ירוק. השיק כולל פירות כגון תפוחים, אגסים, קיווי וכן ירקות כגון מלפפונים, וגבעול של סלרי. ניתן להשתמש בכמויות שונות בהתאם לגודל השייק. יש להוסיף מעט סוכר על פי הטעם.
שייק אדום
בדומה לשייק ירוק, גם הוא כולל אך ורק פירות בצבע מסוים, קרי אדום. ניתן להשתמש בשזיפים, אפרסקים, אבטיח, נקטרינה. מאחר והאבטיח הוא מימי אז יש להוסיף כמות קטנה של מים באופן יחסי לשייקים אחרים, קרי אפשר להסתפק ברבע כוס בלבד.
שייק צהוב
הכוונה לשייק הכולל בתוכו מרכיבים צהובים, כגון בננה, מנגו, אננס. זה שייק טרופי שנחשב מאוד פופולארי בקרב ישראלים שביקרו בעבר במזרח הרחוק. אחד היתרונות שלנו בהיבט זה, מחירי האננס הקפואים הם נמוכים לאין שיעור ממחיר אננס אצל ירקן או ברשת שיווק, וכן אפשר ליהנות ממנגו כל ימות השנה ולא רק בחורף.
שייק בננה
מדובר על שייק שבבסיסו עומדות בבנות קפואות, אפשר להכין אותו במשך כל ימות השנה. ניתן להוסיף לשייק אגוזים, תמרים פקאנים ומרכיבים אחרים דומים. חשוב מאוד לטחון אותם היטב בשביל שלא יהיו חתיכות גדולות בתוך השייק.
שייק בריאות
הכוונה לשייק הכולל בתוכו תמרים קפואים, בננות קפואות, מזון על כמו ספירולינה, אפשר גם להוסיף מעט טחינה. זה שייק פופולארי בקרב ספורטאים שמסיימים אימון ורוצים לקבל את המרכיבים החיוניים להם, בפרט חלבונים.
שייק ארוחת בוקר
המטרה היא לשלב בשייק פירות קפואים כמו למשל בננות ותמרים, לצד מרכיבים שאנחנו נוהגים לאכול בארוחת בוקר, למשל שיבולת שועל ושקדים. יש להקפיד על המינון בשביל שהשייק לא יהיה מתוק או סמיך מדי.
שייק לניקוי רעלים
זה שייק אשר כולל בתוכו מרכיבים שיכולים לנקות את הגוף מרעלים וחומרים שונים. לשם כך נשתמש בשזיפים קפואים, תפוח ירוק, וכן בעלי חסה ומנגולד. אפשר גם להוסיף תמצית כלורפיל.
שייק אגסים
הכוונה היא לקחת מספר חתיכות של אגסים קפואים, להוסיף מלפפון, בייבי תרד, ויש לנו שייק ירוק מסוג אחר מזה שהצגנו, כאשר הטעם של האגס הרבה יותר חזק מאשר בשייק הירוק שציינו קודם לכן.
שייק גזר תפוח
לא מעט אנשים אוהבים לשתות מיץ גזר. אנחנו ממליצים על שייק של גזר עם תפוח, בנוסף השייק כולל גם חתיכות בייבי תרד ועלים ירוקים נוספים. חשוב להשתמש בשני גזרים לפחות בשביל להכין את השייק.
שייק מנגו
המטרה היא להכין שייק עם מנגו לצד תוספות שונות. למשל, אפשר להכין שייק מנגו בננה, מנגו אפרסק, מנגו מלון ועוד. חשוב שהטעמים יהיו דומים ושלא יהיו ניגודיות גבוהה מדי. מלבד הפירות, יש להשתמש גם בג’ינג’ר, וכן אפשר להוסיף יוגורט במקום מים.
שייק פירות יער
אנחנו בג’וסי פירות קפואים, מציעים לכם לא רק פירות רגילים אלא גם פירות יער קפואים ואפשר להכין מהם שייקים מסוגים שונים. למשל, שייק פירות יער רגיל, שייק אוכמניות, שייק פטל ועוד. אפשר גם להוסיף כל אחד מהמרכיבים האלה לשייקים שונים.
שייק בננה תות
בדיוק כפי שיש ארטיק בננה תות, כך אנחנו יכולים ליהנות משייק של בננות ותותים קפואים. יש להשתמש בבננה אחת לפחות ושישה תותים. חשוב לקחת בחשבון, מדובר על שייק מתוק יחסית ולכן אפשר לצמצם את כמות הסוכר שמוסיפים לו.
שייק פירות הדר
הכוונה לשייק של תפוז, קלמנטינות ופירות הדר אחרים. הוא עלול להיות מעט חמוץ אז ניתן להוסיף מרכיבים שונים שיאזנו את הטעם.
שייק תפוז ופירות יער
כאמור, אנחנו יכולים לעשות שימושים שונים בפירות יער, אחד מהם הוא לשלב אותו בשייק עם תפוז. אנחנו מציעים לכם חתיכות תפוז קפואות עם פירות יער קפואים. מי שרוצה יכול גם להוסיף לשייק כפית שיבולת שועל.
שייק רימונים
לא צריך לחכות לראש השנה בשביל ליהנות מטעמו של הרימון. אפשר ליהנות ממנו כל השנה. בעזרת שייק רימון עסיסי וטעים. כל מה שצריך לעשות זה לשלב בתוך השייק גרגרי רימון, בננה, אוכמניות, תותים, ענבים ויש לנו שייק איכותי ובריא. אפשר לשלב בשייק גם עלים ירוקים מסוגים שונים.
לפני סיום נדגיש, הכמויות אינן קבועות, הן משתנות בהתאם למספר המנות שרוצים להכין. באופן טבעי ככל שמכינים יותר מנות אז הכמות עולה. עם זאת יש לשים לב לאיזון בין כמות הסוכר לכמות הפרי שמשלבים בשייק.